Seterusnya

Antara Guru dengan Anak Murid

Meditasi Intensif Mahaguru Ching Hai Melindungi Dunia Kita, Bahagian 1 daripada 5

2020-12-13
BAHASA:English

Episod

Butiran
Muat Turun Docx
Baca Lebih Lanjut

Ada satu Tim Qo Tu saja tetapi mungkin menjelma dalam rupa fizikal yang berbeza di planet-planet lain, tetapi satu Tim Qo Tu saja. (Ya, Guru.) Sama seperti saya ada tiga badan penjelmaan, tiga badan tambahan untuk bantu saya menanggung karma planet ini, karma orang, bagi mengurangkan keseriusan pandemik ini, contohnya.

Hai! (Halo, Guru.) Hai, hai! Kamu ada soalan, kan? (Ya, Guru.) Apa khabar, semua? (Khabar baik, Guru.) (Terima kasih, Guru.) Bagus. Saya nak beritahu kamu semua dulu sebelum saya terlupa. Sekarang dah musim sejuk, lebih baik ketika mencuci, sentiasanya, cuci tangan dan muka dengan cepat pun, gunakan air panas. Okey? (Okey, Guru.) (Ya, Guru.) Kerana jika kamu cuci dan keluar dalam kesejukan, mungkin menyakitkan. (Ya, Guru.) Lepas seketika, ya? Jadi jagalah diri. (Ya, Guru.) (Terima kasih, Guru.) Saya tahu kamu kuat tapi... Jika ada air panas, mengapa tidak? (Ya, Guru.) (Ya.) Saya juga dah biasa dengan mencuci dengan air sejuk. Boleh, tapi tak perlu. (Ya, Guru.) Dan gunakan krim untuk tangan dan muka, lebih baik, sekurangnya pada musim sejuk. (Ya, Guru.) Baiklah. Itu bahagian saya. (Terima kasih, Guru.) Sekarang bahagian kamu kerana khabarnya kamu ada soalan, apa-apa saja yang kamu tulis dalam blog, kan? (Ya, Guru.) Okey, beritahulah saya.

( Boleh Guru beritahu kami bagaimana meditasi Guru telah membantu masalah COVID-19? )

Dah tentu ia membantu. Apa yang kamu rasa sebabnya saya melakukannya? Saya telah menulis dalam diari, biar saya baca... (Ya, Guru.) Saya telah menulis di sini di sesuatu tempat... untuk saya sendiri. “Mesti lebih banyak bermeditasi untuk menyokong tiga badan tambahan. Da da da tertinggi” Saya tak nak beritahu kamu. Okey? Kerana tiga badan tambahan ini perlu menanggung karma COVID-19 untuk dunia.” (Oh! Wau!) Saya tak dapat lakukannya seorang diri. Kuasa spiritual dan daya ketahanan fizikal ialah perkara yang berbeza. (Ya, Guru.) Kerana jika saya tanggung terlalu banyak seorang diri, maka ambil masa yang lebih panjang. (Faham.) (Ya.) Ambil masa yang lebih panjang bermakna lebih banyak orang akan mati. (Oh!) Dan juga mungkin saya tak dapat menahannya (Oh!) untuk jangka masa panjang. (Ya, Guru.) Kerana saya perlu buat kerja lain. (Ya, Guru.) Sesetengah kerja kamu tak tahu pun. Jadi saya perlu kekal stabil, sekurang-kurangnya agak stabil. (Ya, Guru.) Jika tidak, jika saya tak bermeditasi, akan menjadi lagi teruk. (Ya, Guru.) (Faham.) Seluruh dunia akan mati. Hampir seluruh dunia akan mati. (Oh!) Memandangkan kamu tanya, saya beritahu kamu. Adakah itu cukup bagus? (Ya, Guru. Terima kasih.) Ada soalan lain?

( Guru berkata bahawa Guru akan meningkatkan semua roh haiwan ladang kilang yang disembelih ke Peringkat Keempat. Mengapakah roh-roh ini lahir semula sebagai virus COVID-19 yang meminta pelangsaian karma sementara mereka boleh pergi ke peringkat yang lebih tinggi? )

Mereka yang dah siap, maka pergi dari sini, tapi mereka yang sudah di sini sebelum COVID atau malah semasa COVID belum boleh pergi dari sini. (Ya, Guru.) Ia nyatakan bahawa saya meningkatkan semua roh di rumah sembelih. Mereka akan ditingkatkan dari sana. (Ya, Guru.)

( Guru, sesetengah negara Eropah di bawah sekatan keluar masuk semula disebabkan oleh gelombang ketiga COVID-19. Anak murid tak boleh adakan meditasi berkumpulan di sana. Ada tak apa-apa yang boleh mereka buat untuk menguatkan meditasi mereka? Ada tip-tip lain yang boleh Guru kongsi? )

Mereka hanya perlu bermeditasi bersama ahli keluarga sendiri. (Ya, Guru.) Apa-apa yang ditetapkan oleh undang-undang, kita perlu mematuhi itu kerana dah cukup banyak protes di merata tempat atas apa-apa saja sebab. (Ya, Guru.) Di Perancis pun, jika kita ambil gambar atau merakamkan polis, kita tak boleh kongsinya. Ini menyalahi undang-undang sekarang dan mereka memprotes disebabkan itu juga. Mereka memprotes disebabkan oleh sekatan keluar masuk COVID-19. Mereka memprotes kerana perlu memakai pelitup muka. Mereka memprotes kerana perniagaan mereka ditutup. Dah ada begitu banyak protes. Kita tak nak menyebabkan huru-hara lagi, (Ya, Guru.) masalah lagi untuk kerajaan dan polis.

Hanya bermeditasi di rumah. (Ya, Guru.) Biasanya kita boleh bermeditasi di seluruh dunia pada masa yang hampir sama atau masa yang sama yang boleh. Seperti masa yang sama bagi Eropah, masa yang sama bagi Amerika, masa yang sama bagi Australia, masa yang sama bagi Afrika, masa yang sama bagi Asia. Macam itu. Maka kita juga boleh mendapat manfaat yang sama seperti menghadiri meditasi berkumpulan. (Ya, Guru.) Itu kedua terbaik. Okey? (Terima kasih, Guru.) Juga untuk melindungi kesihatan dan keselamatan kamu. (Ya, Guru.)

Di Taiwan (Formosa), saya dah biarkan mereka bermeditasi di pusat-pusat, di Ashram Alam Baru juga kerana kerajaan membenarkan itu. (Ya, Guru.) Kerana Taiwan (Formosa) dah sifar kes tempatan selama beberapa bulan, lebih enam bulan. (Ya, Guru.) Jadi setiap hari sifar kes dan kita sudah mendapatkan nasihat kerajaan sama ada kita boleh adakan meditasi berkumpulan atau tidak. Di Taiwan (Formosa), mereka biarkan semua kumpulan agama atau kumpulan meditasi berkumpul dan bermeditasi asalkan mereka kekalkan jarak seperti satu meter setengah di dalam dan satu meter di luar. Sangat longgar. (Ya, Guru.) Dan memakai pelitup muka juga. Saya dah menulis kepada orang yang bertanggungjawab tentang itu tentang apa yang nak dibuat. (Ya, Guru.) Saya telah menggariskan bagaimana dapur berfungsi dan bagaimana makanan harus dihidangkan. Kamu boleh dapatkan peraturan itu. Kamu boleh bacanya atau juga boleh menyiarkannya di televisyen kita supaya anak murid lain dapat lihat. Okey? (Ya, Guru.) Saya telah menulis beberapa kali untuk peraturan-peraturan yang berlainan mengikut peraturan kerajaan dan juga langkah pencegahan tambahan kita sendiri. (Ya, Guru.) Seperti di dapur, kita buat apa dan jarak tempat duduk perlu berapa jauh. Apabila mereka keluar untuk makan bersama, mereka juga harus mengekalkan jarak dan sebagainya. (Ya, Guru.) Bas yang akan dinaiki oleh mereka juga perlu dinyahjangkit empat jam lebih awal. (Wau!) (Oh!) Kemudian hanya ahli-ahli keluarga boleh menaiki kereta yang sama untuk pergi ke ashram. (Ya, Guru.) Tapi ahli-ahli keluarga pun, tak harus duduk bersama dan berborak kerana ia memberikan contoh yang buruk. (Ya, Guru.) Kerana saudara seguru lain takkan tahu sama ada mereka bersama sebagai ahli keluarga atau tidak. Jadi mereka lihat, “Mereka boleh duduk bersama lima orang, saya boleh juga.” (Ya.) Jadi mereka boleh pergi bersama dalam sebuah kereta tetapi tak harus duduk bersama dan berborak. (Ya, Guru.) Sentiasa mengekalkan jarak seperti yang kerajaan tetapkan. Mereka memakai penutup mulut dan pelitup muka juga. (Ya, Guru.) Mereka memakai sarung tangan di dapur dan juga memakai sarung tangan sewaktu duduk bersama dan sebagainya, sewaktu sentuh kotak makanan dan sentuh segalanya, jadi mereka perlu memakai sarung tangan. (Ya, Guru.) Itu saja soalan kamu? ( Tidak, Guru. )

( Dulu Guru berkata bahawa kadangkala Guru rasa sunyi kerana tiada orang memahami Guru. Jadi adakah semua penjelmaan Tim Qo Tu yang lain di planet-planet lain rasa begitu juga, adakah Guru dan mereka berhubung dan saling menenangkan? )

Ada satu Tim Qo Tu saja tetapi mungkin menjelma dalam rupa fizikal yang berbeza di planet-planet lain, tetapi satu Tim Qo Tu saja. (Ya, Guru.) Sama seperti saya ada tiga badan penjelmaan, tiga badan tambahan untuk bantu saya menanggung karma planet ini, karma orang, bagi mengurangkan keseriusan pandemik ini, contohnya. (Ya, Guru.) Kamu boleh lihat pandemik ini begitu serius tetapi ada banyak penyembuhan. (Ya, Guru.) Lebih 40 juta kes penyembuhan. (Ya, Guru.) Itu sukar dipercayai. Kerana sebelumnya seperti selesema... Saya lihta dalam berita bahawa seseorang masih menderita 10 tahun sejak menghidapi selesema. (Wau!)

Dan mereka menemui vaksin dengan cepat sekali. (Ya, Guru.) Setengah tahun atau sesuatu. (Ya, Guru.) Sekarang vaksin akan dihantar ke merata tempat sebanyak yang boleh dikeluarkan. Ia akan dihantar. Mungkin sesuatu keutamaan dulu. (Ya.) Tapi orang akan adanya. Semua orang akan adanya. Saya telah beritahu kamu sebelumnya bahawa pada hujung tahun ini, keadaan akan menjadi lebih baik, kan? (Guru ada beritahu. Ya.) Tapi saya beritahu kamu supaya padamkannya juga. Kerana saya tak nak hancurkannya. Sekarang kita boleh kerana dah tiba masanya kita boleh mendedahkan itu. (Ya, Guru.) Jadi kita boleh bercakap tentangnya. Tapi sebelum itu, saya hanya beritahu kamu di ashram. Tapi saya tak biar kamu menyiarkannya kepada orang ramai. (Ya, Guru.) Kerana banyak kali saya mengatakan sesuatu lebih awal dan ia terjejas. (Oh! Ya, Guru.) Disebabkan oleh kuasa negatif yang tertinggal dalam diri manusia. (Ya, Guru.) Itu akan menghancurkannya, akan cari jalan untuk membuat kacau bagi tangguhkan atau hancurkannya. OK? Adakah saya jawab soalanmu? ( Ya, Guru. )

( Guru, kami ingin berkongsi tentang seorang artis. Namanya Ricardo Colon yang berkata dalam talian, “Saya nampak kanopi malaikat yg besar di atas Rumah Putih.” ) Ya. ( Dia dengan serta-merta balik ke rumah dan mula berdoa sekali lagi untuk Presiden. Dia kata, “Saya nampak empat malaikat besar melayang di atas Presiden Trump kita.” ) Ya, saya tahu, saya dah kata.

( Ya, Guru. Dia juga berkata, “Lebih kurang tiga atau empat minggu yang lalu, saya asyik alami visi dalaman ini. Saya tak meminati politik. Saya hanya meminati Nabi Isa. Saya hanya melukis apa yang Roh Kudus tunjukkan kepada saya lebih daripada satu kali. Haruskah saya berikan interpretasi tentang apa yang kita lihat? Saya rasa tidak. Lukisan lebih memberikan gambaran daripada yang kata-kata boleh. Tapi saya akan kata orang yang kamu lihat duduk di meja tulis itu ialah orang untuk waktu seperti ini yang terpilih untuk melaksanakan mandat Tuhan yang diberikan kepadanya.” ) Pasti, itu apa yang saya asyik beritahu kamu. ( Ya, Guru. ) Mungkin beliau tak sedar akannya tapi saya sedar akannya. ( Ya, Guru. Dia berkongsi lukisan-lukisan itu dalam talian. ) Benar ke? ( Mereka memaparkan gambar Presiden Trump di meja tulisnya di Rumah Putih, dikelilingi oleh begitu banyak malaikat Syurga dan dipeluk oleh Nabi Isa dan malaikat. ) Saya telah menghantar lebih banyak perlindungan. (Oh!) (Wau, Guru!) Dan berdoa untuknya setiap hari. Apabila kita berdoa, mungkin keadaan akan berubah. Okey? ( Ya, Guru. ) Tenaga negatif masih kuat di dunia ini kerana banyak orang masih belum keluar daripada situasi susah sepenuhnya. Bukan sahaja disebabkan oleh pandemik tetapi juga disebabkan oleh aktiviti harian dan gaya hidup mereka. ( Ya, Guru. )

Tapi dari segi fizikal, saya masih berdoa untuk beliau dan bercakap dengannya macam itu. (Ya, Guru.) Sama seperti dari segi fizikal, saya perlu cakap dengan kamu macam ini (Ya, Guru.) walaupun mungkin rohmu dah memahami segalanya. (Ya, Guru.) (Ya.) Meskipun rohmu, contohnya, jika salah satu daripada roh kamu semua sudah berada di Peringkat Kelima atau lebih tinggi, saya tetap perlu bercakap dengan kamu macam ini. (Ya, Guru.) Bukanlah kamu telah naik ke atas sana, kemudian segalanya dah okey, segalanya dah siap. Segalanya dilakukan di peringkat roh, bukan peringkat minda. (Ya, Guru.) Di dunia ini, kita masih perlu bekerja dengan minda, jadi saya perlu bercakap dengan kamu. (Ya.) (Faham, Guru.) Dengan mindamu. (Ya, Guru.) Seperti untuk mengingatkan kamu supaya memastikan badan panas, selamat, makan dengan baik, tidur dengan baik. Bukan kita semua begitu bertuah.

Kamu ada lihat kartun saya tak? (Ya, Guru.) Itu apa yang harus saya buat tapi saya tak begitu bertuah. Okey? Saya mengetawai diri. ( Ya, Guru. ) ( Kami sangat suka akannya, Guru. ) Kamu suka? ( Ya. Sangat baik. ) Ilustrator melukis dengan baik. (Ya.) Kita perlu berterima kasih kepada mereka. Berterima kasih atas kerja yang baik atau kerja berpasukan yang baik. ( Ya. ) Tiada masalah. Saya juga nak tunjukkan kepada orang tiada apa-apa yang hebat. Saya sentiasa mengetawai diri. Selama ini, saya tak berhenti bekerja. Saya tiada sebarang keistimewaan. Tak menjadi hal. Saya tak peduli. Hanya perkara fizikal. (Ya, Guru.) Di dalam adalah berbeza. Saya buat kerja yang berlainan. Di dunia fizikal, kita bereaksi secara berbeza, dari segi fizikal. (Ya, Guru.)

Saksikan Lebih Banyak
Episod
Senarai Main
Kongsi
Berkongsi Ke
Benamkan
Bermula pada
Muat Turun
Telefon Bimbit
Telefon Bimbit
iPhone
Android
Menonton di Pelayar Telefon Bimbit
GO
GO
Aplikasi
Imbas kod QR atau pilih sistem telefon yang betul untuk muat turun
iPhone
Android