Seterusnya

Antara Guru dengan Anak Murid

Kasih Sayang Tim Qo Tu akan Menang, Bahagian 1 daripada 9

2020-06-29
BAHASA:English

Episod

Butiran
Muat Turun Docx
Baca Lebih Lanjut

Saya tanya Syurga, “Adakah terdapat apa-apa yang lain yang tak dapat aku buat atau mungkin aku tak buat dengan secukupnya, jadi dunia ini macam itu?” Jadi Mereka kata, “Bukan salahmu jika dunia tak mengikut gaya damai dan mulia. Syaitan ghairah ialah pesalah di sebalik segala kesusahan. Masih ada sebilangannya.” Saya berkata di sini, “Sebab itulah aku arahkan mereka supaya berambus. Jadi aku telah buat sebaik yang boleh.”

(Halo, Guru.) Apa khabar, semua puteri? (Khabar baik, Guru.) Ya. ( Apa khabar, Guru? ) Saya tak apa-apa, masih hidup. (Oh!) Bermeditasi. Baca kisah, kalau-kalau kita boleh keluar kadangkala. Saya boleh bacanya kepada kamu (Oh, itu sangat bagus!) dan orang lain. Dan bekerja. Banyak kerja yang nak dibuat. Bayangkan, saya bersuluk tapi mereka buat saya bekerja untuk Supreme Master Television. (Oh!) Menulis, memeriksa rancangan dan sebagainya. (Banyak kerja.) Sebelumnya semasa saya tak peduli ketika saya bersuluk, keadaan tak begitu baik. Masih ingat? (Ya, Guru.) ( Kami perlukan Guru untuk saluran ini teruskan dengan baik. ) Saya tak tahu. Ya, agaknya ia membantu. Banyak orang buat kerja menjadi ringan. (Ya, Guru.) ( Adakah Guru terdapat perkara yang nak dikongsi dengan kami daripada bersuluk intensif Guru? ) Ya, ada agak beberapanya, cuma saya tak boleh sentiasa berkongsi. Saya akan lihat apa lagi? Okey? (Terima kasih, Guru.) Karma dunia ini tak sentiasa menyenangkan. Semasa saya lihat dalam cermin bilik mandi, saya kelihatan elok. Di sini, saya tak kelihatan elok. ( Guru sentiasa kelihatan elok. ) Terima kasih.

Saya rasa sedih dan tanya Syurga, “Adakah terdapat apa-apa yang lain yang tak dapat aku buat atau mungkin aku tak buat dengan secukupnya, jadi dunia ini macam itu?” Jadi Mereka kata, “Bukan salahmu jika dunia tak ikut gaya damai dan mulia. Syaitan ghairah ialah pesalah di sebalik segala kesusahan. Masih ada sebilangannya.” Saya berkata di sini, “Sebab itulah aku arahkan mereka supaya berambus. Jadi aku telah buat sebaik yang boleh.” (Ya, Guru.) Dan berterima kasih kepada Mereka. Mereka beritahu saya, “Jangan biarkan sesiapa atau kakitangan dekati engkau.” Dekati saya. (Wau, oh!) Bermakna kamu atau sesiapa saja daripada kamu. Saya kata, “Mereka boleh berapa dekat?” Mereka kata, “Sekurang-kurangnya sembilan meter.” (Wau!) Kedengaran macam mereka alergik. Ada banyak perkara lain, saya tak boleh kata. Saya lebih berdikari sikit baru-baru ini kerana saya telah belajar bagaimana menggunakan komputer untuk membuat kerja Supreme Master TV. (Yay!) Ya. Jadi saya rasa lebih baik sikit, lebih berdikari. Kerana bergantung kepada orang lain ialah keadaan paling teruk yang boleh kita ada dlm kehidupan kita. (Ya, Guru.) Saya arahkan banyak daripada syaitan ini supaya berambus tetapi sesetengahnya masih di sini. Walaupun peratusannya tak besar, tapi tetap banyak. (Ya, Guru.) Mereka masih sangat banyak mengganggu saya. Tempoh hari, pada Sabtu, 6 Jun, saya arahkan Pelindung Ihôs Kư dan Dewata lain yang boleh membantu juga supaya mengheret semua hantu yang memudaratkan ke neraka. (Wau!) Atau Peringkat Keempat jika mereka benar-benar bertaubat. Jika Dewa Besar Peringkat Keempat benarkan, mereka boleh naik ke atas sana, sementara itu, atau tinggal di sana selama-lamanya, saya tak kisah.

Saya ada berita baik tapi tak boleh dikongsi dengan kamu buat masa ini kerana saya khuatir jika saya beritahu kamu, ia akan ditangguhkan atau dihentikan. Tempoh hari, Pelindung tanya saya, “Syaitan ghairah merayu supaya dilepaskan, takkankah engkau memaafkan?” Saya kata, “Baiklah. Kali terakhir mereka dilepaskan. Tiga hari lagi saja. Atas apa yang telah mereka buat terhadap semua makhluk, mereka seharusnya dimusnahkan.” (Wau!) Tapi sekarang jika Dewa Besar Peringkat Keempat menerima mereka dengan pemurah, mereka boleh sama ada tinggal di sana atau pergi ke Alam Spiritual Baru selepas itu. (Wau!) Jika mereka benar-benar bertaubat. (Ya, Guru.) Saya tanya Dewata Ihôs Kư, “Engkau dah tangkap mereka semua?” Mereka kata, “Belum, sesetengahnya masih bersembunyi di dalam manusia dan haiwan.” Dalam jurang manusia dan haiwan. Jadi saya kata, “Okey, uruskan itu dulu seperti yang diarahkan. Hilangkan mereka dari pandanganku.” Misalnya macam itu. 10,000 hantu ghairah, hantu jahat dan syaitan masih di Bumi. Itu pada 5 Jun. Kemudian pada suatu hari, saya dah begitu jemu dengan segala kononnya hukuman. Saya kata, “Adakah aku wajar alami ini?” Maksud saya, bukanlah saya mati, tercedera atau apa-apa, tapi tetap banyak gangguan mental, seksaan. Jadi Pelindung OU (Alam Semesta Asal) beritahu saya, “Tiada orang wajar diperlakukan dengan begitu buruk seperti kau.” (Ya.) Jadi saya kata, “Ya, aku tahu. Terima kasih kerana beritahu sesuatu yang aku dah tahu. Tapi terima kasih atas simpati-Mu.” Saya kata, “Buatlah sesuatu. Maka nyahkan semua syaitan. Tak menjadi hal, asalkan ia membantu, aku boleh menderita. Tak menjadi hal.” Saya kata, “Tak menjadi hal.” Maksud saya, saya tak kisah tapi terima. (Terima kasih, Guru.) Jadi tempoh hari, pada 6 Jun, Mereka kata masih ada lebih kurang 10 – ini boleh bermakna 11 atau 12 ribu... Faham? (Ya, Guru.) ...hantu ghairah masih berada di sini. Mereka berkata kepada saya, “Kami akan tangkap mereka.” (Wau!) “Bukan anak muridmu yang benar-benar menyusahkan engkau. Syaitan ghairahlah yang mendesak mereka.” Saya kata, “Aku tahu semua itu.” Saya tahu, sebab itulah saya memaafkan mereka semua. Ada berita baik tapi kita tak boleh kata sekarang. Saya akan tunjukkannya kepada kamu apabila ia datang. Saya akan tunjukkannya kepada kamu dalam tulisan saya di sini. Okey? (Okey, Guru! Ya! Terima kasih.) Saya berkata kpd semua hantu ghairah, “Dalam masa tiga hari...” Itu pada 6 Jun, dah sampai tarikh akhirnya. Tiada pelepasan lagi. Jika mereka tak bertaubat pada masa itu, keluar dan dibebaskan ke Peringkat Keempat, maka mereka takkan berpeluang lagi. Saya kata, “Atas apa yang telah kau buat terhadap semua makhluk, kau seharusnya dimusnahkan. Jadi ini peluang yang kau dapat. Tak berpeluang lagi.” Baiklah, apa lagi di sana? Ini perkara baru-baru ini. (Ya, Guru.)

Beberapa ekor burung saya beritahu saya perkara tentang sesuatu pada masa depan dan hayat silam. (Wau!) Saya “sibuk setiap hari”, saya kata. “4 Jun. Sibuk setiap hari, kadangkala merungut tentang terlalu sedikit masa untuk berehat, benar-benar berehat. (Oh! Ya, Guru.) Sesetengah kerja dalaman tak dibuat dengan baik, tiada masa yang cukup untuk disiapkan, dicukupkan. Jadi aku perlu mencukupkannya, lebih banyak bermeditasi secara intensif pada waktu malam.” Pada siang hari, perlu buat banyak kerja. Siang hari, juga bermeditasi, bukan kerja saja. Tapi kadangkala tiada masa pada siang hari, jadi pada waktu malam, perlu mencukupkannya. (Faham.) Kadangkala begitu letih, saya tertanya-tanya sama ada saya harus makan atau harus masuk tidur. (Oh!) Saya perlu membuat pilihan antara tidur atau makan. Jadi saya masuk tidur. Kadangkala saya terlalu letih.

Kemudian saya menulis di sini tentang De, burung yang datang menyelamatkan saya, bunuh ular itu, makan sebahagiannya supaya kuasa negatif tak dapat buatnya menjadi zombi. Saya dah beritahu kamu. (Ya, Guru.) “Sekarang kita boleh paparkan klipnya. Ia mengizinkannya kerana tiada mudarat datang kepadanya sekarang. Orang nampak banyak jenis burung ini, katanya.” Dulu ia cacat ketika lebih kecil sewaktu ia nampak saya. Ia khuatir orang akan tangkapnya, jadi beritahu saya supaya tak paparkannya dalam foto, TV atau mana-mana pun. Tapi sekarang ia kata boleh. Saya juga kata, “Jika kau bunuh ular macam itu, adakah terdapat sebarang karma bagi kau, begitu buruk?” Ia kata, “Tidak.” (Wau!) “Tidak. Melindungi orang ialah kerjaku. Ia binatang jahat, jadi...” Saya kata, “Kau melindungi aku macam itu, akankah kau juga ada karma?” Ia kata, “Tapi kau melindungi aku sebelumnya.” (Wau!) Pelindung OU (Alam Semesta Asal) juga beritahu saya itu, “Kau melindunginya. Jadi tak apa-apa.” Saya melindunginya sebelumnya. (Ya, Guru.) Suatu kali, saya perlu mendukungnya kerana beberapa ekor anjing berlari keluar dan cuba menakutkannya, jadi saya perlu menghalau anjing dan mendukungnya. Saya mendukungnya beberapa kali untuk selamatkannya daripada sesuatu, keadaan tersangkut di dalam belukar dan juga daripada anjing dan burung besar yang lain. Saya juga beri inisiasi kepadanya. ( Oh, wau! ) Mengikut permintaannya. (Wau!) Saya tak pernah terfikir nak beri inisiasi kepada burung terutama burung liar tapi saya memang beri kepadanya. (Wau!) Saya juga tanya dia, “Ada mudarat kepada burung lain yang sama jenis dengan kau? Kerana jika kami paparkan kau di Supreme Master TV, ada tak mudarat kepada burung lain yang sama jenis?” Ia kata, “Tidak, kosong.” Oh, bukan dia. Pelindung OU (Alam Semesta Asal) yang beritahu saya itu. Jadi itu sebabnya saya pasti untuk beritahu kamu boleh paparkannya di Supreme Master TV. Jadi saya kata, “Terima kasih banyak-banyak, Pelindung.” “Aku khuatir...” Saya baca di sini. Okey? (Ya, Guru.) “Aku khuatir ia mempengaruhi dia atau jenis burungnya. Saya tanya dia sama ada dah ada pasangan. Adakah ia masih sunyi? Ia kata tidak, ia tiada pasangan.” Saya tak tahu sama ada kamu berminat dengan hal sebegini. Tak spiritual. Boleh? Kamu mahu? ( Ya, Guru! ) Ini hanyalah perbualan dengannya. Saya cuma risau tentangnya, sama ada ia okey, ada pasangan seperti burung lain. Ia kata tidak. Saya memetik dengan tanda petik, “Akan berbujang sepanjang hidupku,” katanya. (Wau!) “Ia lahir semula kali ini sebagai burung untuk melindungi saya. Itu satu-satu tujuannya, utk kasih sayang.” Jadi saya kata, “Terima kasih, De. Semoga kau dirahmati.” (Oh, wau! )(Baiknya.)

Saya tak tahu apa yang nak dibaca kepada kamu. Ada begitu banyak. Saya perlu fikir. Tadi saya tak tahu kamu akan tanya ini. Saya tak tahu, jadi tak banyak bersedia. Saya hanya baca apa yang dilihat. (Ya, Guru.) “Sabtu, 3 Jun. Beritahu lelaki supaya bermeditasi di bekas pejabat kosong juga, asingkan dengan baik, ada ruang dan selesa.” Itu apa yang saya ingatkan diri supaya suruh saudaramu buat begitu.

Saya tertanya-tanya sama ada saya boleh beritahu ini kepada dunia, apa yang saya tulis di bawah sini. Saya tulisnya kepada diri sendiri. “Jika aku beritahu ini kpd dunia, boleh?” Jadi sekarang saya perlu tanya. Kerana saya tak rasa saya akan beritahu. Pada masa itu, saya hanya tanya boleh atau tidak tetapi tak mendapat jawapan. Saya perlu tanya sekarang. Bersabarlah. (Terima kasih, Guru.) Sesetengah hantu ghairah hantar SMS kepada saya, berkata, “Ini bergantung kepada engkau, ada dunia vegan atau tidak. Engkau perlu buat ini, buat itu untuk kami.” Saya kata, “Oh, berambus!” (Ya!) “Berambus. Kau bercakap dengan siapa ini?” (Ya, memang.) ( Apa yang mereka minta, Guru? ) Yang karut. Demi keamanan dunia, saya tak boleh sayangi anjing saya. (Oh!) Saya tak boleh demi dunia vegan juga. Blah, blah. ( Adakah itu sebabnya Guru akan hilang 14% kuasa spiritual dan kuasa menyelamat untuk manusia jika Guru berjumpa dengan anjing Guru? ) Ya. Benar juga tetapi ini bukan disebabkan oleh anjing. ( Maka mengapa, Guru? ) Ini disebabkan oleh orang yang membawa anjing kepada saya. (Oh!) Ini disebabkan oleh orang yang perlu datang untuk membawa anjing keluar, beri makan dan sebagainya. (Faham.) Bukan semua orang berperingkat tinggi atau padan dengan tenaga saya terutamanya pada waktu saya bersuluk. (Ya, Guru.) Itu waktu sensitif. (Ya, Guru.) Bersuluk, kita tak harus jumpa dengan sesiapa pun, tak harus menonton TV, tak harus lihat apa-apa pun yang kita suka dan sebagainya. Kita harus meninggalkan seluruh dunia. Saya juga tak harus benar-benar bekerja untuk Supreme Master Television. Saya harap saya tak perlu kerana kadangkala saya tak kembali ke badan ini dengan cukup pantas. (Ya, Guru.) Kadangkala saya memegang sesuatu dan ia tercicir dari tangan tanpa sebab, seolah-olah saya tak pegangnya. Telefon saya sentiasa jatuh, tahu tak, telefon bimbit? (Ya, Guru.) Saya kata, “Minta maaf, telefon, aku bukan lakukannya secara sengaja.” Saya khuatir telefon akan pecah tetapi telefon ini begitu kuat, kamu tahu tak iPhone ini? (Ya.) Saya telah belajar untuk menggunakan sebahagian daripadanya untuk Supreme Master TV. Untuk semua orang, bukan untuk saya. Saya tak meminati apa-apa pun.

Saksikan Lebih Banyak
Episod
Senarai Main
Kongsi
Berkongsi Ke
Benamkan
Bermula pada
Muat Turun
Telefon Bimbit
Telefon Bimbit
iPhone
Android
Menonton di Pelayar Telefon Bimbit
GO
GO
Aplikasi
Imbas kod QR atau pilih sistem telefon yang betul untuk muat turun
iPhone
Android