Cari Mengikut Tarikh
Dari
Ke
Cari
ISTIMEWA!
Berdamai

Perbuatan Berani Pemimpin-pemimpin

7:41

Perbuatan Berani Pemimpin-pemimpin

Saya amat berterima kasih kepada pemimpin berani di dunia kerana melangkah keluar dari sempadan mereka dan bersuara demi kebaikan semua orang. Meskipun orang ramai tidak menghargai niat baik mereka, Tuhan akan mengambil perhatian. Mereka akan mendapat ganjaran yang besar di akhirat. Bagi pemimpin yang begitu bijak dan berani, kita memberikan sokongan penuh dan hormat. Kita berdoa agar Tuhan berikan lebih banyak kekuatan, kebijaksanaan kepada mereka untuk menjalankan tugas mulia mereka. Sebagai seorang pemimpin, kita mesti tahu apa baik untuk rakyat dan apa tidak. Apa yang baik, kita perlu menggalakkan mereka melakukannya, membantu mereka melakukannya. Apa yang buruk, kita perlu hentikan untuk lindungi mereka. Itu maksud sebenar pemimpin.
ISTIMEWA!
2020-10-29   4342 Tontonan
ISTIMEWA!
2020-10-29

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #1

2:03

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #1

Pertama sekali, penghormatan saya kepada semua pemimpin kumpulan-kumpulan yang berlainan, kumpulan dan negara idealistik, pemimpin yang tanggungjawab pemimpin yang bertanggungjawab dan berniat baik untuk mewujudkan dunia yang aman, kebahagiaan, kepuasan untuk semua rakyat dan rakan haiwan - penghuni bersama. Haiwan juga merupakan warga dunia, dalam bentuk yang berlainan, ya. Tak kira apa ideologi dan prinsip kita, kita semua mahukan keamanan. Dunia kita akan menjadi Syurga di Bumi jika ada keamanan, jika semua makhluk hidup bersama tanpa saling berasa takut dan hanya saling melindungi. Jadi kita mesti ada keamanan supaya kita dapat teruskan kehidupan kita dan terus menyayangi keluarga kita, melindungi dan menikmati kasih sayang keluarga dan kebahagiaan bersama keluarga. Apabila ada keamanan, rakyat kita akan ada jaminan kerja untuk menjaga diri sendiri dan orang tersayang bagi mengembangkan semua potensi mereka. Saya beri hormat kepada keberanian dan semangat muhibah kalian dalam apa yang kalian lakukan kerana saya tahu bahawa niat kalian adalah untuk melindungi orang lemah, hentikan peperangan, hapuskan ketidakadilan, pada pendapat kalian, supaya dunia akan menjadi sebuah tempat yang lebih baik. Kita tak perlu membunuh, tak perlu berlawan untuk melakukan itu. Ada cara alternatif untuk menawan hati orang dan wujudkan keamanan di planet ini.
ISTIMEWA!
2019-12-07   2512 Tontonan
ISTIMEWA!
2019-12-07

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #2

1:16

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #2

Bagaimana kita hentikan peperangan? Ia berhenti hanya apabila kita semua menyumbang kpd keamanan dalam perbuatan, pertuturan dan fikiran kita. Dah tentu, kita juga perlu menasihati kerajaan bahawa keamanan ialah satu-satunya perkara yang kita mahukan dan kita langsung tak mahukan peperangan. Kerana dalam lubuk hati kita, hati semua orang, semua orang hanya suka akan keamanan supaya mereka boleh pergi ke sana sini untuk berniaga, suami akan berada di rumah untuk kasihi isterinya dan bapa akan berada di sisi anak. Saya tak tahu mengapa kita memikirkan peperangan. Kerana daripada segalanya yang kita tahu sejak zaman dahulu kala, peperangan tak bawa banyak kegembiraan atau apa-apa yang baik kepada manusia. Jadi kita harus belajar daripada sejarah dan tak harus mulakan peperangan walau apa pun.
ISTIMEWA!
2019-12-07   2535 Tontonan
ISTIMEWA!
2019-12-07

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #4

0:40

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #4

Kita harus menganggap seluruh negara sebagai sebuah keluarga. Mungkin sesetengah ahli keluarga tak disukai, atau mungkin tak berkelakuan baik, tapi kita perlu bersabar. Kita perlu bersabar, lebih baik daripada penderitaan, pertumpahan darah, perpecahan, peperangan dalam negara. Peperangan, sesiapa pun boleh lancarkan. Keamanan, perlukan keberanian besar pemimpin untuk direalisasikan.
ISTIMEWA!
2019-12-07   2578 Tontonan
ISTIMEWA!
2019-12-07

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #6

0:46

Supreme Master Ching Hai's Quotes on Peace #6

Tuhan akan rahmati orang yang berbelas kasihan terhadap semua makhluk. Kita perlu hentikan pembunuhan haiwan, dan sudah tentu, orang kita sendiri dengan apa cara sekalipun. Kerana pembunuhan akan mendatangkan pembunuhan lagi, secara berulangan dan Tuhan tidak senang hati apabila kita melayan orang, haiwan atau mana-mana makhluk hidup dengan cara yang tak berbelas kasihan. Jika kita mahukan belas kasihan, kita perlu berbelas kasihan. Apabila kita lebih damai di meja, di mana-mana pun, maka akan ada keamanan di Bumi. Jadi itu sebabnya diet vegetarian ialah permulaan keamanan di planet ini.
ISTIMEWA!
2019-12-07   2795 Tontonan
ISTIMEWA!
2019-12-07
Pergi ke halaman
Aplikasi
Imbas kod QR atau pilih sistem telefon yang betul untuk muat turun
iPhone
Android
SARI KATA
s=0.20871,m=0.20485,mp=0.69487,reSearch=true