Cari
Seterusnya
 

ISTIMEWA! / Lawatan ke Syurga dan Neraka: Testimoni

Spiritual Experiences, Part 4 – Lao Tzu Guided the I-Kuan Tao Follower to Be Initiated by Ching Hai

2022-06-27
Butiran
Muat Turun Docx
Baca Lebih Lanjut
Master: Ada seorang lelaki tua dari Taiwan (Formosa). Dah 18 tahun dia diinisiasi. Itu pasti orang pertama. Oh! Kamu, kan? Sebenarnya, dia orang yang sangat penting dalam kumpulan lain, I-Kuan Tao? Ya. Dia telah mengikut I-Kuan Tao selama 50 tahun. Dia juga telah mengamalkan kaedah Taoisme yang lain selama 24 tahun. Kemudian dia bersama saya selama 18 tahun, akhirnya. Jalan terakhir hidupnya, ‘Ching Hai-isme’.

D (m): Lapan belas tahun yang lalu, Lao Tzu suruh saya terjun ke dalam laut. Itu Lao Tzu, lapan belas tahun yang lalu. (Faham.) Dia suruh saya terjun ke dalam laut. (Faham.) Saya telah mendapat Tao, jadi badan saya tak berguna lagi. Saya pergi ke Teluk Jinsha di Taipei dan terjun ke dalam laut. Ketika terjun, saya terhantuk batu di sini dan berdarah dengan banyaknya. Jadi saya balik ke rumah.

Lepas tiga hari, Lao Tzu beritahu saya, “Engkau takkan mati terjun di sini. Pergi terjun ke dalam Sungai Tamsui, air tawar.” Saya pergi ke sana dan terjun tetapi tetap tidak mati.

Master: Kamu tak faham ke?

D (m): Kemudian saya balik. Lepas tujuh hari, Lao Tzu beritahu saya, “Hanya menaik ke atas sana untuk membersihkan diri, itu dah cukup.” Lepas kira-kira setahun, saya terdengar tentang Guru Ching Hai kita. Jadi ini bermakna terjun ke dalam Laut Ching Hai, bukan terjun ke dalam laut! (‘Hai’ bermakna ‘laut’ dlm bahasa Cina.)

Master: Sebelum menerima inisiasi, Lao Tzu muncul kepada dia ketika bermeditasi dan beritahu dia bahawa dia harus terjun ke dalam laut, lautan. Oleh sebab dia begitu taat, ikhlas, jadi dia benar-benar pergi terjun ke dalam laut. Dia cederakan diri dan berdarah dengan banyaknya tetapi tidak mati. Jadi dia berenang balik. Kemudian dia tanya Lao Tzu sekali lagi, “Tapi aku tak mati. Apa yg nak dibuat?” Jadi Lao Tzu berkata kepada dia, “Tidak. Engkau perlu terjun ke dalam yang jernih...” ‘Ching’ dalam ‘Ching Hai’. ‘Ching’ dalam bahasa Cina juga bermaksud ‘air bersih’. Jadi dia ingat dia perlu terjun ke dalam sungai. Dia terjun ke dalam sungai tetapi tidak mati juga. Dia lebam-lebam, kemudian balik ke rumah. Selepas itu, dia masih tak faham apa yang Lao Tzu suruh dia lakukan. Lao Tzu muncul kepada dia sekali lagi dan beritahu dia bahawa dia perlu menyediakan beberapa keping foto dia sendiri, ya. Dia masih tak tahu. Dia menyediakan foto dan menunggu. Foto pasport untuk inisiasi. Dia masih tak tahu apa yang berlaku. Lepas setahun apabila dia mengetahui saya dan nama saya ‘Ching Hai’ baru dia sedar, “Oh, ini Lautan Air Jernih.” Kemudian dia juga tahu apa tujuan foto itu dan menerima inisiasi.

Vegan: kerana kita ingat apa yang Santo ajarkan kepada kita

Vegan: kerana kita nak dekat dengan Tuhan.

Setiap anak murid Guru ada pengalaman spiritual dalaman dan/atau berkat duniawi luaran yang sama, berbeza atau lebih banyak. Ini hanyalah beberapa contoh. Biasanya kami tidak mendedahkannya, mengikut nasihat Guru.

Untuk lebih banyak testimoni yang boleh dimuat turun secara percuma, kunjungilah SupremeMasterTV.com/to-heaven
Saksikan Lebih Banyak
Video Terkini
2023-03-25
637 Tontonan
2023-03-24
28 Tontonan
2023-03-24
12 Tontonan
2023-03-24
952 Tontonan
2023-03-23
173 Tontonan
Kongsi
Berkongsi Ke
Benamkan
Bermula pada
Muat Turun
Telefon Bimbit
Telefon Bimbit
iPhone
Android
Menonton di Pelayar Telefon Bimbit
GO
GO
Aplikasi
Imbas kod QR atau pilih sistem telefon yang betul untuk muat turun
iPhone
Android